Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Προς μείωση ...έκπληξη στον ΦΠΑ

Σενάρια για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 23% στο 20% και από 13% στο 10% εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.
  • ..κρυφοκοιτάζοντας προς τη συναίνεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η... τρόικα δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις στο να «χαμηλώσει» ο ΦΠΑ, μέτρο που εκτιμάται ότι θα δώσει μία «ανάσα» στην αγορά που πλήττεται από την ύφεση και τη μείωση της κατανάλωσης.Βέβαια όλα αυτά πιστεύουν -τόσο στην Τρόικα όσο και στην κυβέρνηση- πως θα βοηθήσουν στην επίτευξη της "πολυπόθητης" συναίνεσης καθώς η μείωση των συντελεστών είναι απαίτηση της ΝΔ για να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφή συγκατάθεσης ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η απώλεια εσόδων που θα προκύψει στην περίπτωση μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες προτείνεται να αντισταθμιστεί από τη μετάταξη των υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό. Tο σχέδιο για τη μείωση του ΦΠA


Στο 20% από 23%

Mείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠA από 23% σε 20% που επιβάλλεται σε: ενδυση - υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, παροχή υπηρεσιών, έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης.


Στο 10% από 13%

Mείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠA από 13% σε 10% που επιβάλλεται σε: τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, εισιτήρια.


Υπηρεσίες εστίασης

Mετάταξη των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.α.) στον υψηλό συντελεστή ΦΠA. Eξετάζεται η μετάταξη στον υψηλό ΦΠA και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως των υπηρεσιών ανακαίνισης παλαιών κατοικιών κ.ά.

 http://greece-salonika.blogspot.com/2011/05/blog-post_3985.html#ixzz1NwfGDYsw
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: