Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ιαπωνία: Μεγάλη επίθεση χάκερ στα αρχεία της αμυντικής εταιρείας Μitsubishi


ImageΕίναι η πρώτη φορά που η εταιρεία της ιαπωνικής αμυντικής βιομηχανίας Mitsubishi Heavy Industries Ltd., η οποία κατασκευάζει υποβρύχια, πυραύλους, καθώς και εξοπλισμό για πυρηνικά εργοστάσια, δέχεται μια επίθεση από χάκερ στο εσωτερικό εταιρικό της δίκτυο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Yomiuri, σημειώνοντας ότι εκλάπησαν δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης.

Εκπρόσωπος της Mitsubishi επιβεβαίωσε την επίθεση, ωστόσο ανέφερε πως η εταιρεία ερευνά ακόμα την υπόθεση και την πιθανότητα να διέρρευσαν πληροφορίες.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι περίπου 80 υπολογιστές που έφεραν ιούς εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία της MHI στο Τόκιο καθώς σε εργοστάσια και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, περιλαμβανομένων εργοστασίων και ναυπηγείων στο Κόμπε, στο Ναγκασάκι και στο Ναγκόγια.
Στο Κόμπε κατασκευάζονται υποβρύχια και εξοπλισμός για πυρηνικά εργοστάσια, ενώ στο ναυπηγείο στο Ναγκασάκι κατασκευάζονται πλοία συνοδείας. Στο εργοστάσιο στη Ναγκόγια κατασκευάζονται τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι και μηχανές πυραύλων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: